1
2
3

SVADOBNÉ DOPLNKY PRE NEVESTU

S nevestou sa najčastejšie spájajú svadobné šaty. Ich eleganciu a celkový vzhľad však zvýrazňujú vhodne vybraté doplnky.
K tým najdôležitejším patria svadobné topánky a závoj, o ktorých sme písali v predchádzajucich článkoch. Okrem nich sú to:

Bižutéria

Mala by pôsobiť elegantne, no zároveň vkusne. Najpopulárnejšie sú doplnky z bieleho zlata, striebra, perál, či Swarovského kryštálov. V prípade, že chcete vsadiť na luxusný vzhľad, môžete sa ozdobiť diamantmi alebo inými vzácnymi kameňmi. No nezabudnite, že bižutéria má byť iba doplnkom. I tu platí pravidlo, že menej je niekedy viac. Nesmie jej byť veľa, nesmie byť ani príliš nápadná, či dokonca gýčová, aby nerušila celkový vzhľad svadobných šiat. Zároveň by mala ladiť s ďalšími doplnkami. Pri každej časti bižutérie je potrebné vedieť zachovať mieru. Náhrdelníky, nášnice, či náramok musia byť vkusné, zladené a nie príliš veľké. Bižutériu je najvhodnejšie kupovať v komplete – tak aby jednotlivé časti boli zhotovené z rovnakého materiálu a vzájomne ladili. Vzájomná kombinácia farebných kovov (zlato-striebro) sa neodporúča!

Pri výbere bižutérie hrá rozhodujúcu rolu tvar svadobných šiat – predovšetkým výstrihu, ako aj ich štýl (jednoduchšie, či bohatšie zdobené). K jednoduchým šatám si môžete dovoliť bohatšiu bižutériu a naopak. V prípade, že svadobné šaty sa viažu okolo krku, na náhrdelník radšej zabudnite.

Kabelka

Je dôležitým doplnkom – praktickým, vkusným i funkčným zároveň. Nemala by byť príliš veľká, jej veľkosť by však mala umožňovať vložiť do nej potrebné drobnosti, ktoré budete pri sebe potrebovať. Na trhu sú dostupné rôzne typy kabeliek rôznych tvarov, z rôznych materiálov. Niektoré nevesty uprednostňujú pompadúrku – látkovú kabelku, svojím tvarom pripomínajucu mešec. Farba kabelky by mala ladiť s farbou svadobných šiat.

Rukavičky
 

Predstavujú mimoriadne elegantný doplnok svadobných šiat. Mali by byť veľmi starostlivo vybrané. Rukavičky môžu mať rôzny tvar – môžu zakrývať celé dlane a palce alebo byť pripevnené len k jednému prstu, či zakrývať lakte. Ideálne sa hodia k tradičným, či empírovým svadobným šatám.

Bielizeň

Svadobná bielizeň by mala byť predovšetkým pohodlná a správne prispôsobená svadobným šatám, ako aj postave nevesty.

Farba bielizne by mala ladiť s farbou svadobných šiat. V každom prípade, by mala bielizeň pôsobiť neviditeľne (nepresvitať). Je dôležité, aby ste sa v svadobnej bielizni cítili pohodlne. Ak nie ste zvyknutá nosiť tango nohavičky, nevyberajte si ich na svadbu, mohli by ste sa v nich cítiť nekomfortne. Nemenej dôležitá je i podprsenka. Mala by nádherne zvýrazniť Váš dekolt, no súčasne nesmie byť viditeľná. Pri šatách s hlbším výstrihom efektne pôsobí model tzv. „bardotky“ s odnímateľnými ramienkami. Môžete pouvažovať i nad silikónovými ramienkami alebo jednorázovou podprsenkou. V súčasnosti naberá na popularite i korzet. Pôsobí veľmi efektne i prakticky zároveň – okrem toho, že zvýrazní pekné ženské tvary, môže zakryť i nedokonalosti. No a výber bielizne na svadobnú noc je už len otázkou Vašej fantázie...

 

Pančušky

Pri výbere pančušiek sa môžete taktiež rozhodnúť medzi rôznymi typmi, či farbami. V ponuke sú klasické – celé pančušky. Vyberajte si radšej kvalitnejšie, keďže na ich pevnosť budú počas svadobnej zábavy vystavené vysoké nároky. Môžete sa taktiež rozhodnúť pre samodržiace pančušky, ktoré siahajú po stehno a k nohe sa pripevňujú pomocu špeciálnych latexových pásikov, ktorými je potiahnutá ich vnútorná strana. Ak chcete mať istotu, že samodržiace pančušky Vám nebudú pri pohybe padať, zadovážte si pančuškový pás, pomocu ktorého ich pripevníte k nohavičkám. Na výber sú rôzne farby pančušiek – najčastejšie je to hnedá, biela, či béžová. Ak uprednostňujete prirodzený vzhľad nohy, bude pre Vás vhodnejšia hnedá (telová) farba. Ak však chcete vyzerať ako skutočne romantická nevesta, môžete si vybrať biele alebo béžové pančušky, v závislosti od farby Vašich svadobných šiat.

Náš tip: Keďže počas svadby sa budete viac pohybovať, tancovať, fotografovať, radšej si zadovážte minimálne dva páry pančušiek. Jedny si môžete pribaliť do kabelky pre prípad, že by sa Vám tie ďalšie roztrhli.

Podväzok


- neviditeľný, ale dôležitý doplnok. Najčastejšie v bledomodrej alebo bielej farbe. Mal by byť založený na ľavej nohe (od srdca). Mladomanželom má priniesť šťastie a harmóniu v manželstve.